Replica routepijlen

JRS Interieurbouw maakt replica’s van de originele Mille Miglia routepijlen zoals deze tijdens de eerste edities werden gebruik. De replica’s worden met de hand gemaakt en bewerkt. Door middel van deze oude routepijlen wordt een stukje Italiaanse geschiedenis in ere te houden. Wilt u meer weten over de routepijlen? Of wil u er direct één of meerdere bestellen? Neem dan contact op voor meer informatie.

De oorsprong

De Mille Miglia was tussen 1927 en 1957 een van de grootste en uitdagendste endurance races ter wereld! De bedenkers van de race, Franco Mazotti en Aymo Maggi  wilde hun stad; Brescia, de start én finish laten zijn van deze uitdagende race.

JRS-Mille-Miglia-2
Tijdens de vroegere edities van de oorspronkelijke Mille Miglia werd de route aangeduid door middel van speciaal ontworpen en gemaakte routepijlen. Daardoor wisten deelnemers van de Mille Miglia hun weg te vinden over de kronkelende paden dor het Italiaanse landschap.
Zonder routeboek of navigatiesysteem volgden de rijders en navigatoren de route van maar liefst 1000 mijl. Tegenwoordig wordt de Mille Miglia nog steeds verreden, maar zonder wedstrijdelement. Zoals het bij de oorspronkelijke 1000 mijl endurance race begon is de start én finish nog steeds in Brescia.
JRS-Mille-Miglia-1

Replica routepijl

JRS Interieurbouw zorgt er onder andere voor dat de oude routepijlen van één van de oudste endurance races ter wereld blijven bestaan. Door middel van de replica routepijl kunt u een stukje Italiaanse geschiedenis in huis halen. Niet alleen worden de route pijlen vervaardigd uit ‘oude’ houten planken. Maar ook worden de routepijlen met de hand geschilderd én nabewerkt. Dit geeft de routepijl een authentieke look.

De Mille Miglia routepijlen zijn beschikbaar in twee verschillende afmetingen. Klein en groot. Wilt u meer weten over onze replica routepijlen, welke handgemaakt worden gemaakt door JRS Interieurbouw? Neem dan contact met ons op.